Environment of Clorofilla

4.ambienti-pagina-OK

Clorofilla is a private nursery and preschool in Milan and that was created in a historical building of the late ‘800 in the center of Milan. It is characterized by a series of columns and arches and a central out-door patio which illuminates natural light.
The building was recently completely renovated, emphasizing the original architecture and preserving it’s historical elements of beauty. The renovation was made, keeping at heart the vision of Reggio Children, who helped supervise the choices in defining it’s environments. The educational project is based on the definition of spaces which support: Clorofilla’s approach, the autonomy offered to children, teachers being in a position to observe and document play, research, and children’s discoveries.

Quality of spaces

Our intent is to ensure a quality environment that encourages children to play, investigate and discover.
Every space has it’s own special language where children are welcomed and encouraged to explore; where transparency and natural light surrounds them.

Discover all of our environments

Ground floor

Map

Ground floor

the pool

the pool

sections

sections

our kitchen

our kitchen

architecture

architecture

teachers Room

teachers Room

patio

patio

atelier of taste

atelier of taste

lunch place - nest

lunch place - nest

First floor

Map

First floor

vegetable garden and smells atelier

vegetable garden and smells atelier

lunch place - school

lunch place - school

garden

garden

movement's atelier

movement's atelier